Suihkurusketus kokemuksia

Suihkurusketus kuulostaa monesta vieläkin aika oudolta jutulta.

Mitä siinä tehdään? Miten se toimii? Tuleeko Frendien Ross-lopputulos, niin että vain hampaat loistavat kun muu kroppa on oranssinmusta?

suihkurusketus

Sulossa käytetään Solstice-suihkurusketusta, joka on kotimaisen Sim Finlandin kehittämä.

Solstice-suihkurusketus perustuu DHA:han (dihydroksiasetoniin) joka värjää ihon uloimman kerroksen. DHA on luonnollinen aine, jota saa sokerijuurikkaasta ja sokeriruo’osta.

Rusketus tulee siitä, että DHA reagoi ihon aminohappojen ja proteiinien kanssa ja iho muuttuu kauniin ruskettuneen väriseksi.

Itse suihkurusketus-tapahtumaan kannattaa valmistautua ihon hoidolla. Kun iho on kuorittu tai kuivaharjattu sekä kosteutettu, rusketus tarttuu paremmin ja kestää pitempään. Suihkurusketuksessa väri tarttuu nimittäin ihon uloimpaan kerrokseen ja koska iho uusiutuu koko ajan, kestää rusketus pidempään kun aivan kuivin ihokerros on kuorittu ja kosteutettu.

Solstice-suihkurusketuksessa voit valita kahdesta vaihtoehdosta. Lopputulos on molemmilla vaihtoehdoilla sama. Toinen rusketusaine on kirkas, joka ei jätä heti näkyvää väriä iholle, vaan väri kehittyy n. 12 tunnin aikana. Toinen aine sisältää hieman karoteenipohjaista väriä, joka jää heti iholle ja joka lähtee ensimmäisessä pesussa pois jättäen näkyviin kehittyneen suihkurusketustuloksen.

Mitä sitten tapahtuu kun tulee suihkurusketukseen?

Hoitoon tullessa pääset huoneeseen, jossa Sulossa on suihkurusketusteltta. Saat rauhassa valmistautua suihkurusketukseen. Vaatteet riisutaan. Päällä saa pitää esim. omat uikkarit, bikinit tai alusvaatteet tai pukeutua kertakäyttöalushousuihin. Päähän laitetaan kertakäyttömyssy hiusten suojaksi. Korvat jätetään näkyviin.

Kosmetologi kysyy oletko valmis ja sitten päästäänkin hommiin. Suihkurusketus suihkutetaan iholle pyssyn näköisellä laitteella, johon on kiinnitetty säiliö rusketusaineelle. ”Pyssyyn” tulee ilmaa kompressorin avulla, ja väri tulee iholle ohuena suihkuna.

Suihkurusketuksen voit ottaa koko kropalle tai vain esimerkiksi jaloille. Rusketusaine suihkutetaan osissa koko vartaloon. Mikäli halusit välittömästi näkyvän lopputuloksen, näet värin alkavan heti muodostua iholle. Pari kertaa joudut kääntymään, että selkä ja jalkojen takaosat ja kropan sivut saavat väriä. Lopuksi rusketusainetta voi kuivatella lämpimän ilman avulla. Ja valmista tuli!

Hoitoon kannattaa valita löysät, kiristämättömät vaatteet ja mieluusti sellaiset, joihin vähäinen värin tarttuminen ei haittaa. Suihkurusketusväri saattaa värjätä vaatteita, mutta jos vaatteen ehtii nopeasti pestä, lähtee väri hyvin irti.

Vaatteet voit laittaa päälle kun iho ei enää tunnu nihkeältä. Solstice-suihkurusketusväri alkaa kehittyä kahdessa tunnissa, ja väri on valmis n. 12 tunnin kuluttua. Kuuteen tuntiin ei saisi kovasti hikoilla tai kastella ihoa, että väri voi rauhassa kehittyä.

Ja näin iholle on saatu kaunis päivetys ilman ihoa vahingoittavia UV-säteitä.

Tulos kestää n. viikon ihosta riippuen.Jos haluat tulla uudestaan suihkurusketukseen, pitää edellisellä kerralla laitettu väri kuivaharjata tai kuoria pois, jotta iholla on taas valmis pohja uuteen väriin.

Suihkista vaan!

 

                                                     -Maria